NATASJA EXELoverbuurmeisje (3): onopvallend

Bericht 2. — van computer, Outlook, 09-01-2022


M.,

Omdat ik nog niets van je gehoord heb en echt, ik heb alles gecheckt: Whatsapp, mail, Gmail, Facebook, Instagram, twitter (and and some), ik dacht er zelfs aan dat je misschien iets bij de post had gedaan, maar niets in de postnlapp. Of ik heb niet goed gekeken. Dat kan ook. Ik voel me niet best.

Ik durf sinds de onmiskenbare ‘hoi’ de deur niet meer uit, terwijl dat nergens op slaat, want als ik al naar buiten ga dan is het overdag en, afgaande op de hoektanden en wat ik daarvan denk te weten, kan ik er vrij zeker vanuit gaan dat zij alleen naar buiten gaat na zonsondergang. Maargoed, ook als dat inderdaad het geval is, ik neem voorlopig het zekere voor het onzekere en blijf binnen.

Gisteravond deed ik de gordijnen in de huiskamer dicht. Ja, ik heb ze overdag open en in de avond dicht, zodat alles normaal lijkt vanaf de overkant. Want ik heb het idee opgevat dat ik op deze manier nog kan ontkennen dat ik haar ook gezien heb. Jezus, wat ben ik blij dat ik niet automatisch teruggezwaaid heb.
 Ik ben bang en ik wil haar écht niet zien en ook écht niet dat zij mij ziet, dus kruip ik ’s avonds naar de gordijnen (die dan dus open zijn), klem een stuk stof tussen mijn tanden en schuif al rugtijgerend over de houten vloer onder de vensterbank door en trek zo heel onopvallend de gordijnen één-voor-één dicht.

Laat iets horen! Pls.